מעסיקים/ות אז הנה 10 נקודות קורונה שיעשו לכםן סדר:
1.צו בריאות העם שפרסם מנכ"ל משרד הבריאות (ראו למטה), אוסר על מעסיק לדרוש מהעובד להגיע לעבודה, או לאפשר לו כניסה למקום העבודה (גם אם העובד ביקש) ואסור לפטר את עובד המנוע מהגעה בעקבות צו הבידוד.
2.אין מניעה ורצוי שהעובד יעבוד מהבית אם אפשרי.
3.תעודת מחלה גורפת: העובד לא צריך להביא אישור מחלה. משרד הבריאות פרסם תעודת מחלה גורפת שחלה באופן אוטומטי על כל עובד שנעדר בעקבות שהייה בבידוד.
4. ההיעדרות תהיה על חשבון ימי המחלה שצבר העובד והוא יקבל עבורם דמי מחלה בהתאם לחוק – כלומר ביום הראשון אינו זכאי, בימים השני והשלישי זכאי למחצית דמי המחלה, והחל מהיום הרביעי ועד לתום השבועיים זכאי לשכר מלא.
5.עובד שמועסק במקום עבודה בו נהוגה הטבה בדמי המחלה, למשל דמי מחלה החל מהיום הראשון – יהיה זכאי לדמי מחלה בהתאם לנוהג המקובל.
6.ניצול מכסת ימי המחלה –
העובד יהיה זכאי לדמי מחלה רק אם לא ניצל את מכסת ימי המחלה הצבורים שלו. אם אין לו מכסה צבורה המעסיק רשאי לנכות משכרו את תקופת ההיעדרות (לפני ההתלהבות שימו לב שייתכן שיפורסם בקרוב צו שמעניק לעובדים השוהים בבידוד תוספת של 14 ימי מחלה למכסה הצבורה).
7.על מנת שתעודת המחלה תהיה בתוקף, על העובד למסור למעסיק הצהרה הכוללת את שמו + תעודת זהות+ ציון התקופה בה הוא מנוע מלהגיע לעבודה+ הוכחה ששהה במדינה המופיעה ברשימה.
8.התעודה הגורפת תחול רק על אלו החוזרים מהמדינות הרלוונטיות שרשימתן מתעדכנת (מדי יום בערך) על ידי משרד הבריאות, וכן על אלו שבאו במגע (הדוק) עם מי שאובחן כחולה בנגיף. והנה הנוסח:
פורמט ההצהרה שעל העובד למסור
1. שם העובד/ת: _______________________
2. תעודת זהות: _______________________
3. תקופת הבידוד: ______________________
4. יום השהייה האחרון באחד היעדים (ציון שם המדינה) / יום המגע האחרון עם חולה קורונה (מחק/י המיותר): __________________
חתימת העובד/ת: _______________________
תאריך: ___________
9.ההצהרה בצירוף הוכחה לשהות במדינה מהרשימה מהווה תחליף לאישור מחלה.
10. בכפוף לכל אלה אסור לפטר עובד בבידוד